ProximaIT Blog

Je pre vás Ticketing systém vhodným nástrojom?

Publikované: 4. júla 2016

Ak na väčšinu nasledujúcich otázok odpoviete kladne, je načase zvažovať nasadenie Ticketing systému, ktorý vám pomôže vysporiadať sa sa s horou vašich úloh.

Je vaša práca deliteľná na jednotlivé úlohy?

Ak váš tím účtovníkov denne nahadzuje stovky faktúr do účtovného systému (repetitívna činnosť) a neriešia pri tom konkrétne, dlhšie trvajúce zadania, Ticketing systém pre vás asi nemá zmysel. Vo väčšine prípadov sú však úlohy (a ich čiastkové úlohy) jasne identifikovateľné. Príklady úloh: Pri organizovaní hudobného festivalu potrebujeme osloviť kapely, zarezervovať miesto konania, vytlačiť vstupenky, zabezpečiť občerstvenie, objednať ochranku, atď.

Sú vaše úlohy správneho rozsahu?

Maličké úlohy, ktoré vybavíte za 5 minút, typicky nemá zmysel vkladať do Ticketing systému (akurát by to zdržiavalo). Ak úlohu riešite dlhšie (dni, týždne, mesiace), Ticketing systém vám pomôže udržať si prehľad o stave každej z nich.

Pracujete v tíme?

Výhody Ticketing systému sa prejavia najmä, ak na úlohe spolupracujete viacerí, potrebujete komunikovať, zdieľať prílohy, mať prehľad v prioritách, preraďovať úlohy medzi kolegami.

Topíte sa v záplave emailov od zákazníkov a kolegov?

Trávite množstvo času hľadaním informácií v odpovediach a odpovediach na odpovede? Nie je jasné, v ktorom emaili je aktuálna verzia prílohy? S Ticketing systémom bude mať váš tím všetky informácie prehľadne uložené na jednom mieste.

Majú úlohy ktoré riešite jasné, predpísané kroky?

Ak áno, bude business proces implementovaný v systéme pre vás jasnou výhodou. Príklady: Odsúhlasovanie, odhady pracnosti, výstupná kontrola, fakturácia, kontrola úhrady...

Majú zamestnanci problém určiť, ktorá ich úloha je dôležitá?

Ticketing systém umožňuje priraďovať úlohám priority a zamestnancov informuje, v akom poradí sa treba úlohám venovať. Priority určuje zákazník, team, či menežment.

Potrebujete si archivovať záznamy o riešení úloh? Pomohlo by vám, ak by ste mohli ľahko nájsť podobné úlohy riešené v minulosti?

Ticketing systém vytvára poriadok v prílohách, archivuje celý priebeh riešenia úlohy, zaznamenáva rozhodnutia, ktoré ste urobili a poskytuje úplný spätný pohľad na vašu prácu.

Bol by pre vás Ticketing systém vhodným nástrojom?
Radi sa o tom s vami prídeme porozprávať osobne.

Kontaktujte nás!


E-Mail
info@proximait.com

Telefón
+421 917 472546


Mohlo by vás zaujímať...